Uitleg snijtechnieken voor leerling


Start
Brunoise snijden
Julienne snijden
Chinoise snijden
Tranches snijden
Plakjes snijden

  Snijtechnieken

Snijden heeft tot doel een verwerkbaar product te krijgen.

Het is het verkleinen of modelleren van producten met behulp van handgereedschappen of snijmachines.

 Snijden doen we dus ook als producten te, groot, te breed of te recht zijn. Maar ook als we een speciale vorm nodig hebben als ruitjes, rondjes of blokjes.

 Productgroepen waarbij snijden van toepassing is, zijn fruit, groenten, aardappelen, vlees, vis en wild.

Je kunt producten in verschillende vormen snijden:

-         Brunoise(blokjes)

-         Julienne(reepjes)

-         Chinoise(chinese ruit)

-         Losanges(tranches)

-         Plakjes(tranches)

Aandachtspunten

      De volgende aandachtspunten dien je bij elke snijtechniek in acht te nemen.

-         gebruik een scherp mes

-         snijd geconcentreerd

-         gebruik een mes dat past bij de grootte van het te snijden product

-         bij het werken met scherpe messen, is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat.

-         let op de houdbaarheid van de producten

-         let op hoeveel je nodig hebt, zodat je niet teveel snijdt


Start | Snijtechnieken | Links | Zelfkennis toets | Contactinformatie | Leden

 Plaats voor copyrightgegevens of een ander type eigendomsverklaring.
Bij problemen met of vragen over deze website kunt u contact opnemen met de beheerder van deze site.   
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2005.